Thursday, January 1, 2015

کودک ۲ ساله آمریکایی؛ کوچک‌ترین قاتل جهان که یتیم شد!

اگر جامعه امن باشد و شهروندان از امنیت برخوردار باشند، چه نیازی هست  که افراد مجاز به داشتن یا حمل سلاح باشند؟ این تراژدی  که گزارش شده  کودک 2 ساله  هم قاتل و هم یتیم شد، چگونه توجیه می شود؟ مدافعان  مجوز سلاح دادن چه پاسخی در این مورد دارند که گزارش شده است تیراندازی تصادفی یک پسر بچه دو ساله به مادرش در ایالت آیداهوی آمریکا در روز گذشته منجر به یتیم شدن او شد. در ادامه ی گزارش افزوده شده  سوال اینجاست که اینگونه کشتارها در آینده چقدر می‌توانند تکرار شوند؟
عجیب اینکه  خبر تیراندازی و قتل از رسانه های امریکایی بدون بازتاب تصاویر صحنه منتشر شده ، چون این قتل غیرقابل تصور بوده است و بازتاب تصاویر می تواند تأثیرات منفی اجتماعی بیشتری داشته باشد . به خصوص اینکه  این بار قاتل نه یک پدر و مادر  و نه یک دانش آموز دبیرستانی که یک بچه دوساله است که توانست مادر خود را به قتل برساند! امید آنکه مقامات آمریکایی به خود آیند و تصمیم جدی اتخاذ کنند تا به جای اعمال سیاست جنگ افروزی برون مرزی و دامن زدن به گسترش آن ، تلاش کنند تا امنیت داخلی آمریکا را آنگونه فراهم و تضمین کنند که نیاز به مجوز حمل سلاح از سوی شهروندان آمریکایی نباشد. البته که این تضمین امنیت داخلی آمریکا پیش شرط دارد . این پیش شرط مرتبط به کوشش ایجاد امنیت در مناطق ناامن جهان  وعدم حمایت از حکومت های دیکتاتوری و استبدادی وخود کامه است. زیرا که  برای حمایت و حفظ قدرت شان ،نیاز به سرکوب معترضان و جنگ افروزی می باشد . بطور مثال باید
بطور مثال باید آمریکا وهم پیمانان  اروپایی اش تلاش جدی کنند تابحران فلسطین – اسراییل هرچه زودتر حل شود.
همینطور باید که راه حل اساسی برای دو کانون بحران زای دیگر سوریه و عراق یافت شود که از سوی هم پیمان شان درتهران حمایت می شود.  به ویژه معضل برنامه ی هسته ای رژیم ولایت فقیه هم هست. بنابراین تا این کانون های بحران زای منطقه حل نشود نه اثری از صلح و ثبات و امنیت در خاورمیانه نیست که دامنه ی آن به شبه جزیره ی عربستان و شاخ آفریقا و.... کشانیده می شود . بدون شک ترکش ادامه ی این ناامنی ها  به کشورهای اروپایی و کانادا و آمریکا و آمریکای لاتین و سایر مناطق دیگر جهان جا اصابت  و سرایت می کند. 

 کودک ۲ ساله؛ کوچک‌ترین قاتل جهان!
آتلانتیک در تحلیلی حول ماجرای تیراندازی روز گذشته در ایالت آیداهوی آمریکا نوشت: زیاد اتفاق نمی‌افتد که یک تیراندازی مرگبار توجه عمومی و ملی را در آمریکا به خود جلب کند. طبق تحقیق صورت گرفته بر روی اینگونه حوادث در دو سال گذشته، دهها تیراندازی منجر به مرگ رخ داده که از توجه روزمره مردم بدور مانده است. حتی تشعشعات تیرباران‌های دسته جمعی نیز به ندرت باعث جلب توجه رادار احساسات آمریکایی‌ها شده است.در این بین، گهگاهی حوادثی رخ داده‌اند که حقیقتاً نفس جامعه آمریکا را به شماره انداخته‌اند. یکی از آن‌ها، واقعه دیروز آیداهوست که در آن کودکی که بهمراه مادرش در فروشگاه زنجیره‌ای والمارت در حال قدم زدن بود، به ناگاه اسلحه پنهان مادرش را از کیف او بیرون آورد و با شلیک به سمت مادرش، او را کشت. دلایل زیادی برای توجیه جلب توجهات عمومی به این حادثه وجود دارد: اکنون فصل تعطیلات و تفریح آمریکایی‌هاست و جریان اخبار در جامعه آرام و کند است؛ قربانی مادری جوان بوده و تنها ۲۹ سال سن داشته است؛ این واقعه در فروشگاه والمارت که یک شعبه از آن بیخ گوش بسیاری از آمریکایی‌هاست، رخ داده است.
ورونیکا راتلیج (مقتول) و پسرش
کودک ۲ ساله؛ کوچک‌ترین قاتل جهان!

با تمام این اوصاف و دلایل فوق، دلیل اصلی بولد شدن این خبر، قاتل کوچک آن است؛ پسر بچه‌ای دو ساله که حتی نمیدانسته در حال انجام چه جنایتی ست، مادرش را بنا به اتفاق کشته است. این اتفاق چطور میتوانسته رخ دهد؟ چند مرتبه در آینده شاهد چنین وقایعی خواهیم بود؟ مثل بسیاری از سوالات درباره خشونت‌های ناشی از تیراندازی در جامعه آمریکا، جواب به این سوالات نیز نامعلوم و مبهم است و مع الاسف آمار قابل اتکایی از وقایع تیراندازی بوسیله کودکان در دسترس نیست.بگذارید از آیداهو شروع کنیم؛ خبرنگاران از معاون کلانتر پرسیدند چرا مقتول توانسته اسلحه به فروشگاه بیاورد؟ جواب این بود که این مساله بسیار معمولی در این منطقه است و بسیاری از مردم، اسلحه به همراه‌ دارند. مردم ایالت آیداهو از لحاظ شمار تملک اسلحه جزو ایالت‌های پیشتاز هستند و مقتول این ماجرا، مجوز حمل پنهان سلاح داشته است. پدرخوانده مقتول عنوان کرده، اسلحه داخل یک کیسه زیپ دار در داخل کیف زنانه مقتول قرار داشته اما پسر بچه توانسته آن را باز کرده و اسلحه را بدست آورد.در ابتدای سال۲۰۱۴ و در حین تمرین تیراندازی در آریزونا نیز، کنترل یک اسلحه یوزی از دست یک کودک ۹ ساله خارج شد و منجر به مرگ مربی او گشت. هر چند اینگونه وقایع اغلب توسط رسانه‌ها گزارش می‌شود، اما پایگاه داده‌ای موجود نیست و ارگانی وجود ندارد که بتواند آمار دقیق اینگونه وقایع را اعلام کند. مرکز کنترل و بیماری آمریکا اعلام کرده که تنها آمار ۱۷ ایالت در سال ۲۰۱۱ موجود است و بر طبق آن، ۱۱ مورد قتل بر اثر تیراندازی افراد کمتر از ۱۴ سال رخ داده است. هر چند این یک داده قابل اعتناست اما چیزی درباره تصویر کلی اینگونه حوادث در کل کشور ارائه نمی‌دهد. برای مثال پاسخ به این سوالات همچنان مبهم است: آیا این اعداد در ایالت‌هایی با آمار اسلحه بالا بوده است یا کم؟ آیا در این ایالت‌ها قوانین سفت و سختی برای حمل سلاح وجود داشته یا قوانین سهل و آسان بوده‌اند؟ چند قاتل زیر ۱۰ سال دارند؟ اوضاع در مورد وقایع رخ داده توسط نوجوانان ۱۴ تا ۱۸ سال چگونه است؟
در سال ۲۰۱۳، روزنامه نیویورک تایمز، یک نگاه دلخراش به تیراندازی‌های منجر به مرگ توسط کودکان انداخت و در انتها اینطور نتیجه‌گیری کرد: "ما صدها مورد از این وقایع که در آن‌ها قاتل یک کودک بوده‌است را بررسی کرده و دریافتیم میزان واقعی این وقایع دو برابر آن چیزی است که رسماً توسط مقامات بیان می‌شود". حال بحث اینجاست که مادامی که اسلحه و مجوز حمل آن به وفور در جامعه آمریکا وجود دارد، چطور میتوان از دسترسی اطفال به سلاح‌های موجود در دست افراد بزرگسال جلوگیری کرد؟

1 comment:

  1. خدایی دیگه شورش رو در آوردید همه چیز رو ربط میدید به حکومت ایران و آخوندای پوفیوز. کلا مسئله ضدیت با حکومت رو لوث کردید شما
    هر چیزی حدی داره

    ReplyDelete