Sunday, August 24, 2014

تصایر زندگی با هفته‌ای یکبار دسترسی به آب

یک زمانی روستاهای ایران که  سبک کشاورزی وشیوه ی آبیاری اش سنتی بود واز طریق قنات  وبارش آب باران وجوی آب انجام می گرفت وخودکفا بودند وخبری از تخمرغ روز خارجی  و گندم و برنج وگوشت یخ زده ی وارداتی نه درروستاهانبود .چون  گذشته ازبرآورده کردن نیازهای روستاییان مازادتولیدات شان به شهرهای همجوار روستاها برده  و فروخته می شد . ولی پس از انقلاب نه اینکه خیلی ازروستاییان مجبور به ترک روستاهاو کوچ کردن شان به سوی حاشیه ی شهرها و آلونک وخوش نشین شدند و روستاییان  ازتولیدکننده به مصرف کننده تبدیل وخیلی از روستاهاخالی ازسکنه شدند وبرموج بیکاری هاافزوده گردید. بهرحال آن بخش ازروستاییان که هنوز درروستاها ساکن اند. با مشکلات عدیده ای مواجه اند . ازجمله مشکل کم آبی . طوریکه روستاییان همچون دوران جنگ خانمانسور و کوپنی که مردم توی صف های طولانی کالاهای کوپنی یا صف های نفت وگازوییل و بنزین  ساعت ها منتظر می ماندند .اکنون روستاییان نیزمی بایست توی صف دریافت آب تانکر باشند. البته  دستآورد 36 ساله ی حکومتی و عدم مدیریت نزدیک 36 ساله ی دولتی زیرپوشش  خشکسالی های چندین ساله و کم آبی و بی آبی شدید توجیه شده است . چون گزارش شده در خراسان جنوبی، بیش از ۱۷۱ روستای این استان بدون آب هستند. برای اینکه 19 درصد روستاهای خراسان جنوبی، بدون آب هستند .آنچنانکه روستای تاریخی چنشت یکی از روستاهایی است که با مشکل آب رسانی مواجه است و مردم آن با آبی که هفته ای یکبار توسط تانکر به منطقه آورده می شود زندگی می کنند.
حال داشته باشد با جنگ خانمانسوز 8 ساله ایران وعراق وبرنامه ی هسته ای و سیاست صدورتروریسم وبحران وارتجاع به برون مرز ومداخله گری درامور داخلی کشور منطقه وهمسایه چه میزان سرمایه ی کشور بهدررفته است؟فاجعه بار اینکه  ترکش این سیاست خانمان براندازانه ایران برباده نه مردم ایران را خاکسترنشین کرده که به روستاهای کشور هم اصابت کرده است که یاتخلیه وخالی ازسکنه شدندیادچاربی آبی شده اند.
 
فرارودر پی خشکسالی های چندین ساله و کم آبی و بی آبی شدید در خراسان جنوبی، بیش از ۱۷۱ روستای این استان بدون آب هستند.به گزارش منابع خبری، 19 درصد روستاهای خراسان جنوبی، بدون آب هستند و 50 روستای استان شبکه آبرسانی راکد دارند که به دلیل خشکسالی های اخیر از این شبکه ها استفاده نمی شود.گفته می شود در حال حاضر 123 هزار و 965 مشترک در روستاهای این استان وجود دارد که از این تعداد 14 هزار و  278 مشترک خانگی، چهار هزار و 264 مشترک عمومی و اداری، پنج هزار و 103 مشترک تجاری و صنعتی و 558 مشترک آزاد هستند.درحال حاضر به 431 روستای خراسان جنوبی به وسیله تانکر آبرسانی می شود و بر این اساس 16 هزار و 297 خانوار در قالب 58 هزار و 759 نفر تحت مدیریت آبرسانی سیار قرار دارندروستای تاریخی چنشت یکی از روستاهایی است که با مشکل آب رسانی مواجه است و مردم آن با آبی که هفته ای یکبار توسط تانکر به منطقه آورده می شود زندگی می کنند. عکس های محسن نوفرستی عکاس مهر از آب رسانی به این روستا را در زیر می بینید.

No comments:

Post a Comment